Описание:

Съществуват повече от 200 вида Алое (Aloe) , които се срещат в сухите области на Африка, Азия, Европа, Северна и Южна Америка. Хората често го оприличават на кактус, но всъщност то принадлежи към сем.Лилиевидни, към което спадат и лукът, чесънът, лалето, лилията и др.
Цъфти през ранна пролет с красиви, разположени в съцветие жълти и червени тръбоподобни цветчена, излизащи от върха на стъблото. Листата му са мечовидни, неогъваеми, ошипени и месести. Цветът на листата е разнообразен при различните видове – от сив до светлосин. Състоят се се от 3 основни слоя: обвивка, паренхим и централна част с чисто като кристал желе. Листата му озряват за 4 години и достигат 65-70 см.и обикновено тежат от 700 g до 1.5 kg.

Приложение:

  • Алое Вера в грижите за красотата – съставките на Алое Вера: lignin (целулоза) и polysaccharide (въглехидрати) проникват през трите слоя на кожата: епидермис, дермис и хиподермис, като ги почистват от бактерии и мазнини, които запушват порите. Природните хранителни съставки, като минерали, витамини, 17-те аминокиселини и ензими, стимулират производството на нови клетки. Ако епидермисът не се освободи от мъртвите клетки и от мазнините, порите ще се запушат, а потните жлези няма да функционират правилно, при което в кожата започват да се развиват инфекции. Благодарение на способността си да регенерира, лекува, тонизира и да прониква в дълбочина, Алое Вера се използва при приготвяне на овлажняващи кремове, нощни кремове, маски, шампоани, тонизиращи кремове, кремове за почистване на кожата и др., както и на лосиони за предпазване от слънчевите лъчи. Алое Вера се използва и в кремове срещу болки в мускулите, ревматични болки и схващания. Алое Вера лесно се комбинира с много други природни продукти.

 

  • Регенератор на клетките – Алое Вера съдържа хормон, който ускорява образуването на нови клетки, като в същото време спомага за отстраняването на мъртвите. Наличието на калций в Алое Вера регулира количеството течност в клетките, като по този начин се поддържа вътрешното им и външно равновесие. Това води до образуването на здрави клетки във всички тъкани на организма. Рак на кожата: Алое Вера ще бъде оръжието за борбата с рака на кожата в бъдеще, според Dr. Faith Strickland of M.D. Anderson Cancer Center at the University of Texas. Тя твърди, че Алое Вера помага на имунната система да предпази кожата от увреждане. Алое Вера съдържа 17 аминокиселини, необходими на човешкия организъм за образуване на протеини и тъкани (протеините са вещества, съставени от комбинации на различни аминокиселини). Освен това Алое Вера съдържа и минералите калций, фосфор, мед, желязо, манган, магнезий, калий и натрий, необходими за правилната обмяна на веществата и нормалната дейност на клетките.

 

  • Хидратиране на кожата – Алое Вера прониква в дълбочина и възстановява загубените течности, регенерира увредените тъкани отвътре навън при всякакъв вид изгаряния, включително слънчеви.

 

  • Хранителни свойства – Алое Вера съдържа 17 от общо 22 аминокиселини, от които организмът се нуждае за образуване на клетките и на тъканите, както и ензими, необходими за разграждането на въглехидратите, мазнините и протеините в стомаха и червата. Алое Вера съдържа и голям брой витамини: В1, В2, В3, В5, В6, В12, А, С, D и Е и минералите: калций, фосфор, мед, желязо, манган, магнезий, калий и натрий.

 

  • Великолепно средство за транспортиране – благодарение на лигнините, които се съдържат в него, Алое Вера прониква в дълбочина и е чудесно средство за транспортиране на хранителни съставки. Точно затова то присъства във стотици лечебни и козметични продукти. Ето няколко примера: В комбинация със евкалипт и жожоба прониква до 3-ия слой на кожата (стига до мускулите) като облекчава болката. Смесено с Пчелен прополис, Алое Вера се използва за приготвяне на кремове срещу кожни инфекции. Заедно с масло от кокосов орех представлява великолепно средство за предпазване от вредното въздействие на слънчевите лъчи.
    За да усетите напълно въздействието на алое вера, опитайте нашият крем за лице за смесена кожа. Вижте повече тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *