Дървото бадем се споменава още в Библията като символ на плодородие, а ядките му са били подправка само за трапезата на богоизбраните.

Ядките се смилат чрез специална технология за получаването на чудодейното бадемово масло, в което се запазват ценните съставки.  Те съдържат много протеини, фибри, полезни мазнини, цинк, магнезий, мед, фосфор, калий, калций, желязо, витамините A, Е, D, B1, B2 и B6 и важни антиоксиданти.cleopatra

Именно витамин Е е неизменен съюзник в борбата с бръчките. Все пак са го разбрали още Клеопатра и Катерина Медичи, прочути с копринено гладките си кожи.

Бадемовото масло няма цвят, има лек, приятен аромат. Прилагано директно върху кожата облекчава болките в мускулите, успокоява нервната система и извлича токсините. То е едно от базовите масла в ароматерапията.

Употребява се в сапуни, лосиони, кремове, балсами за устни, маски, балсами и шампоани за коса. Но се среща и в декоративната козметика – за очна линия, сенки, моливи и червила.

Бадемовото масло е и изпитан трик за  напукани устни. Точно затова и ние сме го добавили в нашите балсами и ексфолианти за усти.

Побързайте и се сдобийте и с вашата грижа за устни през зимата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *