Смесена кожа е често срещан тип кожа и тъй като грижата за нея е трудно, често е причина за визита при дерматолог.

Тя не е считана като дерматологична концепция сама по себе си, както са сухата и мазната кожа. Характеризира се с омазняване в центъра на лицето или т.нар. „Т-зона“ (чело, нос и брадичка) и нормална към суха (понякога дори леко люспеста) на останалата част от лицето.

Защо смесена, а не суха кожа?

Ние не можем да променим нашия тип кожа, но можем да компенсираме някои дисбаланси, използвайки адаптирани продукти.

Въпреки, че смесената кожа включва мазни участъци и дори склонни към акне зони, това не означава еднозначно, че цялостният подход за грижа за кожата трябва да бъде базиран на продукти, предназначени за мазна кожа. Нанасянето на козметичен продукт, предназначен за мазна кожа на сухите зони (или обратно, нанасяне на продукти за суха кожа на мазни участъци) може да има негативен ефект и да причини силен дискомфорт на кожата на лицето.

Как да се грижа за моята смесена кожа?

Ние Ви съветваме да употребявате продукти, специално изработени за смесена кожа, за да:

  • се грижат за T-зоната по същия начин, като тези за мазна кожа. Целта е да се намали лъщенето на кожата и мазния вид, съчетано с матиращ ефект.
  • да осигурят хидратация и комфорт за зоните..
  • не трябва да се използват дълбоко почистващи продукти, тъй като са твърде агресивни за сухите зони на лицето и стимулират продукцията на себум на мазните участъци.
Какво препоръчваме ние?

Специално за тези от вас, които са с комбинирана кожа, предлагаме нашият крем за лице.

В съставките си включва какаово масло, което облекчава и намалява всякакви раздразнения. Маслото от авокадо пък допринася за синтеза на нови колагенови връзки, заглажда лицето и премахва т.нар. слънчеви петна. Включили сме и витамин Е, който пък предпазва клетките на епидермиса от оксидативен стрес и изсушаване.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *