Почиствайте редовно

Независимо колко сте изморени никога не си лягайте преди да сте махнали грима от лицето. Редовното почистване на лицето с правилната козметика предотвратява запушването на порите, образуването на черни точки или акне. Освен това прави кожата по-нежна на допир. Винаги мийте лицето с хладка вода – студената или горещата могат да увредят капилярите. За почистване на лицето може да използвате мицеларен разтвор, тоалетно мляко или дори отвара от лайка.

Подхранвайте кожата на лицето

Грижете се за лицето си като редовно подхранвате кожата в тази област. За целта използвайте козметика, която съдържа витамини А и С, антиоксиданти, минерали, хиалуронова киселина. Зареждайте кожата на лицето с полезни вещества – така я правите по-млада, по-здрава и по-устойчива на климатичните промени. Вечер преди сън нанасяйте крем с витамини, а през деня използвайте хидратантен крем.

Хидратирайте

Колкото повече вода пиете, толкова по-добре за кожата на лицето Ви. Другият вариант за хидратация на тази зона е с подходяща козметика и природни маски. Като хидратирате лицето, кожата става по-мека и гладка на допир, излъчва особен блясък и притежава по-голяма еластичност.

Правете си парни бани

Това е отличен начин за почистване на лицето, отстраняване на черни точки и борба с несъвършенствата. В дълбок съд сипете 1 литър вода, добавете 1с.л. цвят от лайка, 3 ч.л. розмарин, щипка кимион. След като отварата заври, махнете съда от котлона. Поставете лицето над съда, така, че парата да отива в него, като преди това сте покрили главата си с хавлиена кърпа. Дори само 5 минути парна баня действат тонизиращо за лицето.

Ексфолирайте

Ако искате да се радвате на млада и сияеща кожа, трябва редовно да ексфолирате зоната на лицето. По този начин отстранявате мъртвите клетки и отпушвате порите. Важно е обаче да масажирате нежно лицето, тъй като по-силни и груби движения могат да предизвикат зачервявания.

Ние предлагаме няколко вида скраб за лице, подходящи за различните типове кожа, които да Ви помогнат.

Използвайте натурални продукти

Освен козметиката по щандовете, за красиво лице и здрава кожа може да използвате и изцяло натурални продукти, които имат същия ефект.

Използвайте слънцезащитна козметика

По този начин не само, че предпазвате кожата на лицето от изгаряне, но и в същото време й осигурявате щит, който предотвратява увреждания, екземи и по-ранна поява на бръчки. Ако все пак получите неприятно зачервяване през слънчевите дни, тогава третирайте кожата на лицето с тоник от лайка.

Избягвайте да пипате лицето

През деня се опитайте да не докосвате прекалено често лицето си. Причината е, че кожата на ръцете Ви е мазна и покрита с бактерии. Докосвайки лицето си, вие пренасяте тези бактерии върху него, които водят до обриви, пъпки и запушени пори. По същата причина трябва поне веднъж седмично да сменяте калъфката на възглавницата, на която спите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *