През зимата кожата на откритите части на тялото е подложена на много по-силни изпитания отколкото през лятото, но често пренебрегваме този факт. Нарочените като изключително вредни силни слънчеви лъчи  през лятото са много по-малко и това до голяма степен приспива вниманието ни от вредното влияние на ниските зимни температури.

В стремежа си да избягаме от студа, непрекъснато подлагаме кожата си на резки промени като от ниските външни температури, прибирайки се на топло тя често понася огромни температурни разлики. Така кожата ни страда много и започва да загрубява, става суха и губи своята свежест. При ниски температури мастните жлези на кожата ни отделят значително по-малко секрет и така кожата ни остава незащитена и по-тънка. Кръвоносните съдове се свиват от ниските температури навън, а след това се разширяват от топлината и изтънялата ни кожа става на червени петна, което показва, че е подложена на стрес и страдание. Особено чувствителна към тези промени е кожата около очите, защото е много бедна на мастни жлези и много лесно и бързо може да стане суха и да се появят бръчки.

Когато студът, на който е подложена кожата ни е придружен и с вятър, пораженията може да бъдат много сериозни и трудно обратими. Като цяло студът е враг на красотата и затова през зимата кожата ни определено има повече нужда от специални грижи, отколкото през лятото.

Зимата е сезон, през който по-обилният грим е приятел на лицето ни. Той предпазва кожата на лицето от вредното влияние на студа, вятъра и резките температурни разлики, на които е подложена. Добре е да ползвате по-мазни и същевременно хидратиращи  кремове като особено внимание полагайте за кожата около очите. В много студено време, особено комбинирано с вятър максимално трябва до покриваме кожата на лицето и ръцете, за да бъдат предпазени от изсушаване и вредни последици.

Задължително е нужно да защитавате устните си с балсам или червило. Кожата на устните е много чувствителна на вятър и студ и е възможно да се напукат до степен на образуване на рани. Ако се ползва червило, препоръчително е то да бъде по-мазно.

През зимата, за да запазите и подхраните кожата си така, че тя да не се поддаде на влиянията на ниските температури, задължително два пъти седмично отделяйте време за подхранваща маска. Много подходящи са естествените масла и витамини.

Освен козметиката, която ползваме много важно е и с какво се храним през зимния сезон. Факторите, които могат да я предпазят от стареене са комплексни, а един от най-важните е храненето. Приемането на витамини А и Е  и храни богати на тях, няма да позволи да се стигне до дехидратиране на кожата и ще запази нейната еластичност. Особено важни са засилените грижи когато сме за дълго време на открито – на ски или на разходки в планината, когато кожата е подложена и на силни слънчеви лъчи. Ползването в такива моменти на слънцезащитни кремове е задължително.Те също трябва да бъдат по-мазни и богати на глицерин.

Кожата Ви страда през зимата и от Вас зависи да се погрижите за нея, а тя ще ви се отблагодари после с това, което ще видите в огледалото.

За да го постигнете ние Ви предлагаме нашия крем за лице за суха кожа. Научете повече тук.

Нали искате да сте красиви?

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *