Кожата е най-големият орган в човешкото тяло. И както всяка друга част от нас, кожата има нужда от защита. Особено важно през летните месеци е да я предпазим от слънчевите лъчи.

Най-популярен вариант са различните видове козметика със слънцезащитен фактор. Ако обаче предпочитате продукти с по-малко химикали, то със сигурност сте почитатели на натуралните масла. Някои от тях са чудесен избор и могат да заменят слънцезащитната козметика. Вижте кои са маслата, които ни пазят от слънцето.

Как да открием козметика с тези масла?

Може да ви се струва много трудно за намиране, но истината е,че натуралната и био козметиката използва именно тях в голяма част от продуктите си.

Масло от морковено семе

Това е най-доброто естествено масло за защита от слънчевите лъчи. То предоставя защита, равна на козметика с фактор 38-40. Маслото от морковено семе съдържа бета-каротен, който е отговорен за оранжевия цвят на морковите.

Кокосово масло

Кокосовото масло е широко използвано в източните култури за грижа за кожата. Освен полезна мазнина за готвене, кокосовото масло подхранва и защитава кожата. Слънцезащитният му фактор е едва 8, но всички други негови предимства го правят предпочитан избор за домашна козметика. Любопитен факт за кокосовото масло, че нанесено на кожата, успява да стигне до по-дълбоките й слоеве и да я хидратира цялостно.

Масло от малинови семена

Маслото от малинови семена е широко използвано във висококачествената слънцезащитна козметика. Най-големият му плюс е, че защитава кожата от целия спектър UV лъчи. Ориентировъчно притежава слънцезащитния фактор 30. Освен че пази кожата от слънцето, маслото от малинови семена подхранва и омекотява кожата, защото съдържа омега-3, омега-6, витамини А и Е. Смята се също така че редовната употреба на масло от малинови семена помага да се справите със стриите.

 

Бадемово масло

Бадемовото масло се използва често за подхранване на косата, кожата и ноктите. Освен това, може да защитава кожата ви от слънчевите лъчи. Защитата му се равнява на козметика със SPF фактор 6. Бадемово масло съдържа витамин Е, който се грижи за младия вид и здравето на кожата.

Зехтин

Ако харесвате домашните разкрасителни процедури, то със сигурност знаете за чудотворните свойства на зехтина. Оказва се, че зехтинът може да защитава кожата ни от слънчевите лъчи. Защитата на зехтина се равнява на фактор 8. Освен че пази от слънцето, зехтинът помага в борбата със сухата кожа и бръчките.

А що се отнася до нас … Всеки един от нашите кремове за лице може да бъде перфектната защита за кожата Ви от слънчевите лъчи.

Въпреки това, за да защитите кожата си напълно, а и да постигне така желания летен загар през настъпващото лято, Ви подготвяме нещо специално!

Следете блога ни, за да научите повече.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *